Welkom

Welkom op mijn blog, hier deel ik alles wat ik heb gehaakt met de (gratis) patronen of een link naar de patronen. Dit zijn oa. Knuffels, wagenspanner, speelgoed, cadeaus voor volwassenen en nog veel meer.

Geen zin/tijd/ervaring om zelf aan de slag te gaan? Mijn creatie's zijn ook te koop via BieKado bij Etsy

Mijn shop tips

Ik vind het altijd erg leuk om op andere blogs rond te kijken en inspiratie op te doen. En na een tijdje doe je ook ervaring op met wat er handig is enzo.
Graag deel ik met jullie welk materiaal ik heb gebruikt en waar dit te koop is zodat als je zelf ook makkelijk en snel aan de slag kan gaan.
Vanaf nu ga ik ook proberen bij mijn post aan te geven welk garen en welke naald ik heb gebruikt.

Wil je gaan shoppen neem dan eens een kijkje bij Caro's atelier en bestel je via deze link dan krijg ik extra spaarpunten die ik kan inwisselen voor een mooie korting. Kost jou niets en levert mij wel iets op .... alvast bedankt!....


Katoen garen:
90% van wat ik maak, haak ik met 100% katoen garen. Dit vind ik erg stevig en blijft ook lang mooi, daarbij vind ik het fijn dat het een natuurlijk materiaal is.

Als ik een nieuwe bol garen gebruik haal ik het label eraf en knoop hier een draadje van het garen aan, als ik dan garen ga bijkopen weet ik nog welk kleurnummer het was en hopelijk kan ik dan ooknog hetzelfde kleurenbad vinden.

Op de foto's zie nog veel labels van Pingouin Esterel deze was te koop bij boekenvoordeel maar is tegenwoordig vervangen voor een ander merk. Dus heb ik overgestapt naar een ander garen. Het nieuwe garen is iets dikker en sommige kleuren zijn wat stug (was bij bij de Esterel ook het geval) vandaar dat ik voor een ander merk ben gegaan en dan merk je eigenlijk pas wat een verbetering het is.


Mijn merken;
Phildar Phil coton 3 is nu een van mijn favoriten, het haakt heerlijk soepel en is te koop in veel verschillende kleuren.


Drops Muskat vind ik ook erg mooi en de kleuren zijn ook echt mijn smaak, dit garen is iets dikker meestal gebruik ik mijn 3mm naald (of dikker) hierdoor worden de werkjes ook iets groter waardoor het niet altijd geschikt is. De prijs van dit garen is ook erg fijn.

Drops Saffran dit garen is erg goed geprijsd en haakt ook erg fijn. Er zit geen glans door dit garen wat voor sommige projecten mooier kan zijn. Het garen splijt wel iets makkelijker maar ik ben er inmiddels aan gewerkt.


Ik heb ook het garen van de wibra, zeeman en action geprobeerd maar vind dit niet zo fijn en het grootste nadeel vind ik dat er niet veel kleuren van zijn. En het combineren van verschillende merken vind kan niet altijd even mooi zijn.Hierboven mijn haakmandje met bolletjes katoen garen en WIP (work in progres) de toerenteller vind ik soms erg handig om te gebruiken maar ik vind het niet fijn om deze om mijn vinger te dragen. Ideaal dat hij om het handvat van het mandje past.


Haaknaalden;
Als eerste heb ik een koker met haaknaalden bij de action aangeschaft. Deze zijn prima om te beginnen en ook erg fijn dat je verschillende diktes hebt.

Tulip Etiomo Roze 
Omdat ik vooral knuffels haak met de 2,5mm naald heb ik mezelf na een tijdje op een duurdere naald getrakteerd de Tulip Etiomo Roze.

Ik had verschillende reviews gelezen maar kon zelf niet zo goed vinden wat de 'beste' haaknaald is, dit is natuurlijk heel persoonlijk.
De roze kleur had op mij zo'n aantrekkingskracht dat ik voor de Tulip Etiomo Roze  heb gekozen. En hij bevalt ook erg goed.

Softgrip haaknaalden via Ali Expres
Soms heb je toch een andere maat naald nodig dan de 2,5mm hiervoor heb ik een setje naalden met softgrip besteld via Ali Express (hieronder meer over deze website)
Ze haken fijn door de softgrip maar niet zo fijn als mijn roze Tulip. Maar voor zó af en toe een projectje vind ik ze goed genoeg.

Softgrip haaknaalden van de Wibra
Op Facebook kom ik ook steeds enthousiaste reacties tegen over de Wibra naalden. Dus toen ik daar wol kocht voor Sophies garden heb ik er een haaknaald in de juiste dikte bij gekocht. En ik moet toegeven dat deze net iets fijner haakt dan die van Ali maar nog steeds niet kan tippen aan mijn roze Tulip. Het grootste nadeel is dan er bij de Wibra maar een beperkt aanbod aan naalden is zodat je maar net geluk moet hebben of ze de juiste dikte hebben. Voor de prijs hoef je het niet te laten.


Tunische haaknaalden
Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik ook verleid tot het Tunisch haken, zoals jullie in het berichtje kunnen lezen kan je dit makkelijk eerst proberen met een gewone dunne naald.

Daarna heb ik een setje goedkope kunststof Tunische haaknaalden besteld via Ali Expres  (hieronder meer over deze website)
Omdat het voor mij nog een beetje zoeken was naar welke naalddikte je voor welk garen gebruikt vind ik het fijn dat er meerdere maten in een set zitten.
Tot nu toe bevallen ze goed al weet ik bijna zeker dat als je een duurdere set aanschaft je het verschil wel zal merken.
En hoe berg je die naalden dan op, er zijn verschillende tasjes te koop en ook patroonen om er een te haken. Zo ver ben ik niet gekomen bij mij zitten ze gewoon in een plastic pot


Die leuke hartjes achtergrond bij mijn foto's?? dat is pakpapier van de Xenos 
 
Shoppen bij Ali Express (let op werkt verslavend)
Ali Express is een Chinese webshop in de Nederlandse taal waardoor je misschien niet altijd door heb dat je direct in China besteld. Dit verklaard ook de soms vreemde woorden en zinnen.
Hier kunnen verschillende Chineese bedrijven hun spullen aanbieden waardoor er onderling soms nog wat prijsverschillen in zitten. Het Systeem werkt zo dat de aanbieder pas het geld krijgt als de koper heeft bevestigd het product heeft ontvangen.
 
De producten moeten vanuit China geleverd worden waardoor de levertijd soms best lang kan zijn maar als je geluk hebt heb je de spullen al binnen 3 weken binnen.
Het grote voordeel is de voordelige prijs, soms komen hier nog verzendkosten bij en soms niet dit staat per product aangegeven.
 
De eerste bestelling was best spannend maar ik heb het geprobeerd en het viel mij alles mee. Redelijk snelle levering een keer is een product niet geleverd (kwijt geraakt bij de post ofzo) dan kan je makkelijk contact opnemen met de verkoper en toen heb ik mijn geld teruggekregen.
De spullen zijn erg goedkoop en dat is soms ook te merken aan de kwaliteit, het is een klein gokje en aan jou de keuze of je die waagt.
 
Omdat je buiten NL spullen importeert moet je opletten dat je niet voor een te groot bedrag inkoopt ik blijf altijd onder de € 20,- dan zit ik zeker veilig. Dit is per keer dus je kan de volgende dag weer verder shoppen (als je meer wil weten via google is genoeg te vinden)
Ook kun je er 'nep' merken kopen dit is verboden in NL en zal ik dus niet doen.
 
 
Een paar producten die ik heb gekocht via Ali Express en die ik je kan aanraden zijn; 

Een muziekdoosje heb ik ook besteld maar deze vind ik erg vals klinken daarom koop ik deze liever in een nederlandse webshop. En omdat er in China andere kwaliteitseisen gelden vind ik de aanschaf van houten ringen (voor rammelaars) en veiligheidsoogjes ook een risico. Rammelschijfjes durf ik wel aan maar dat is ieder voor zich.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus rammelaar

Ik heb al zoveel cactussen gehaakt met mijn haakpatroon en opeens kreeg ik een idee voor ene nieuw soort rammelaar is hij niet super leuk? ...