Welkom

Welkom op mijn blog, hier deel ik alles wat ik heb gehaakt met de (gratis) patronen of een link naar de patronen. Dit zijn oa. Knuffels, wagenspanner, speelgoed, cadeaus voor volwassenen en nog veel meer.

Geen zin/tijd/ervaring om zelf aan de slag te gaan? Mijn creatie's zijn ook te koop via BieKado bij Etsy

zaterdag 11 maart 2017

Sophies garden

Bij deze een overzicht van gebruikte materialen voor Sophies garden (onderaan);


Ik zag de deken; Sophies universe langs komen en was meteen verliefd, meestal gebruik ik wat rustigere kleuren maar deze kleuren en het patroon spreken mij meteen aan. Maar ja waar begin je dan want volgens het originele patroon heb je een flink aantal bollen nodig in verschillende kleuren en ben je al snel € 100,- kwijt aan materiaal wat voor mij toch echt te veel is (als je ook het aangeraden type garen gebruikt).
Na wat rondvragen op fb en ff rondkijken heb ik besloten te starten met Sophies garden (deze kan je later uitbreiden tot Sophies Universe) hier maak ik dan een kussen van of als het patroon bevalt dan kan ik doorhaken tot de deken of andere wol aanschaffen en dan aan de deken binnen.

Patronen;


Tot mijn geluk ben kwam ik deze mooie kleuren bij de Wibra tegen en ben ik gestart met Sophies garden. Totale kosten € 7,- word het niets dan is het ook geen probleem.

Het is best goed opletten en tellen bij dit patroon en vooral in het begin, maar hoe verder je komt hoe makkelijker het wordt. Ik heb iets minder verschillende kleuren gebruikt dan het originele patroon en soms is het tussendoor wel even spannend of de kleuren wel echt mooi bij elkaar passen. Maar hoe verder je komt hoe mooier het wordt.

Na ongeveer 1 week is Sophies garden af en zie hieronder het resultaat en wat heb ik uiteindelijk aan garen verkruikt;
Ik ben gestart met 7 bollen Saskia van de Wibra, volgens de wikkel zit er 260mtr / 100gr op een een bol, ik heb dit vooraf niet gewogen. Nu Sophies garden af is heb ik de bollen wel gewogen aangezien ik nog best veel over heb.

Donker roze 59gr
Licht roze 89gr
Donker blauw 80gr
Lichtblauw 52gr
Geel 70gr
Groen 70gr
Paars 74 gr

Mijn tip aan iedereen die twijfelt; begin gewoon kijk wat je hebt liggen en schaf wat aan en kijk maar hoe ver je komt, je hoeft niet meteen voor de deken in te kopen je kan altijd nog bijkopen. Naar mijn menig hoef je niet naar het kleurbad van de bollen garen te kijken als je dan maar met een nieuwe bol begint in een nieuwe rij. Als hier dan weer een aantal andere kleuren tussen zitten dan zal het kleurverschil (als dat er al is) helemaal niet opvallen.

En hoe ga ik nu verder... dat weet ik nog niet, het patroon bevalt goed en ik heb nog voldoende wol liggen dus waarschijnlijk pak ik het binnenkort weer op. Echter vind ik de kwaliteit van het wibra garen niet de mooiste dus misschien begin ik opnieuw met een ander garen. Zoals ik al zei ik weet het nog niet. Voorbeelden ik katoen vind ik tot nu toe het mooiste alleen dan wordt de deken helaas dan klein of te zwaar.


Update: omdat ik nog genoeg garen heb liggen ben ik verder gaan haken, omdat het steeds meer steken zijn gaat het nu niet zo snel meer. 
En toen was licht blauw op part 6 op 2/3 van ronde 47 en helaas is erbij de winkel geen garen meer in hetzelfde kleurbad. Dus bijna 3 rijen uithalen en verder haken. Ik wil toch niet het risico lopen dat er je kleurverschil in de rij gaat zien.

2 opmerkingen:

  1. Knap gemaakt, goeie kleuren! Ik vind het ook een leuk patroon maar heb me er nog niet aan gewaagd.
    Fijn weekend, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je, het is echt leuk om te haken veel verschillende technieken en uitdagingen. De kleuren heb ik grotendeels van het origineel overgenomen (uitvoering in katoen) alleen iets minder verschillende kleuren.
    Groet, Dii

    BeantwoordenVerwijderen

Cactus rammelaar

Ik heb al zoveel cactussen gehaakt met mijn haakpatroon en opeens kreeg ik een idee voor ene nieuw soort rammelaar is hij niet super leuk? ...