Doorgaan naar hoofdcontent

Boho wagenspanner ^ tipi ^ wolk ^ cactus

Weer een leuk project af; een boho wagenspanner hier heb ik een tipi, cactus en wolkje gehaakt.

Het patroon van het wolkje vind je hier

De tipi is een eigen ontwerp, maar als je weet hoe je een driehoek haakt kom je al erg ver. Ik ben nog van plan dit ontwerp uit te werken dus als je het graag wil hebben dan laat het maar weten.

De cactus heb ik ook zelf ontworpen en na wat aanpassingen ben ik erg tevreden. Hij staat nu nog ergens op een kladje geschreven. Wil je ook graag een cactus haken dan laat een reactie achter onder dit bericht, dit is voor mij een mooie reden om het patroon verder uit te werken en dan weer ik ook of het klopt.

Ik heb al eerder wat patronen aangepast maar nog niet eerder zelf ontworpen en dus ook niet uitgeschreven, best spannend als iemand ze voor mij wil testen.

Update: inmiddels heb ik bijpassende rammelaars gehaakt en het patroon voorde cactus uitgewerkt zie mijn berichtje


Geen zin om te haken, de rammelaars en wagenspanner zijn nu ook te koop

Reacties

 1. Wow wat een leukerd! Ik wil t wel een keer voor je proefhaken hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je, een mooie motivatie voor mij om de patronen uit te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou dit patroon heel graag willen maken van de casus en de tipi voor mijn kleine meisje. Echt super mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het patroon van de cactus inmiddels uitgetypt, nog even kijken of ik het duidelijker kan maken met een tekeningetje. Als dat gelukt is komt er een blog online, dus houd deze week mijn blog in de gaten!

   Groet, Dii

   Verwijderen
 5. Heel gaaf! Ik ben zeer geintresseerd in het patroon van de tipi. Heb je die toevallig? Groetjes, ivana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! het patroon van de tipi is heel makkelijk je haakt 2 driehoekjes en deze haak je aan elkaar vast. De indeling en kleuren haak je naar eigen inzicht.

   Toevallig ben ik het patroon ook tegengekomen bij http://jookzcreaties.nl/haakpatroon-wagenspanner-tipi/

   En omdat Jookz alle energie heeft gestoken in het uitwerken van een patroon heb ik besloten mijn versie niet uit te werken en te publiceren.

   Groet Dii

   Verwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Wagenspanner vlinders ^I^

Voor mijn kleine nichtje heb ik een wagenspanner gehaakt met vlinders, ze is afgelopen zomer geboren.
De ouders zijn niet zo fan van roze, toch wilde ik het een beetje meisjesachtig houden en heb er daarom voor gekozen de lijfjes van de vlinders met lila te haken. En dit in combinatie met de stoere kleuren voor de vleugels.

Patroon vlinder
Om de wagenspanner af te maken heb ik er 2 Hartjes bij gehaakt krijgt hij precies de juiste lengte, en de blauwe hartjes kleuren mooi bij de wagen.


Op verschillende site's worden mooie houten clips voor wagenspanners aangeboden, deze heb ik besteld maar ik snap zelf toch niet echt hoe je die dan vast moet klippen. De ringen uit een speelsetje die ik al heb passen wel makkelijk. 
Toen liep ik bij de action tegen een setje mooie doorzichtige ringen aan. Deze kosten bijna niets het zijn namelijk ringen om en douchegordijn mee vast te maken. Ze werken perfect als ringen voor een wagenspanner.
Ik zal ze zelf niet als kinderspeelgoed gebruiken maar je moet …

Vlinder ^I^ knuffel haken

Dit keer heb ik een vlinder knuffel gehaakt.
De wagenspanner met vlinders was al erg leuk en daar wilde ik nu ook een knuffel bij haken. Maar dan moet je nog een patroon vinden, daar zijn er niet veel van en dan de meeste koop patronen. Maar toch is het mij gelukt, hiervoor heb ik 2 patronen gecombineerd.

Voor het lijf gebruikte ik dit Patroon de kol heb ik niet gehaakt, in plaats daarvan heb ik de nek iets verder doorgehaakt.

Voor de vleugels en de antennes op het mutsje gebruikte ik dit Patroon
Voor de bovenkant van de vleugels heb ik eerst een aantal rijen met geel gehaakt. De stipjes heb ik er later op genaaid.
Wagenspanner vlinders

Geen zin om te haken, de knuffel en wagenspanners zijn nu ook te koop
via de Facebookshop BieKado

Olifant knuffel

Met het gratis patroon van All about Ami heb ik dit schattige olifantje gehaakt.

Het is even puzzelen met hoe je de pootjes onder het lijfje krijgt maar dit is on de omschrijving duidelijk uitgelegd. Zelf vind ik het altijd erg mooi het lijfje doorloopt i.p.v. dat je de pootjes er later aan naait.
Dat naaien is ook niet mijn favoriete klusje, ik vind het altijd spannend of alles nog klopt en de oren ed. op dezelfde hoogte zitten. Vaak wordt het een aantal keren proberen, het hoeft niet perfect te zijn want het is handwerk en in de natuur is ook niet alles perfect maar hier moet op het eerste gezicht wel kloppen.

Maar hij is af en ik ben erg blij met het resultaat!

Geen zin om te haken, de knuffel is nu ook te koop via de Facebookshop BieKado