Doorgaan naar hoofdcontent

Tapestry crouchet

Naast haken heb ik nog een hobby en dat is Pinterest en daar dan op zoek gaan naar leuke ideeën en patronen om te haken.
 
Zo kom ik ook de mooiste voorbeelden van tassen tegen in een voor mij nieuwe techniek; Tapestry.. Ook veel gebruikt voor het haken van een Mochilla bag
Ik vind dit echt super mooi heb me meteen aangemeld bij een Facebook groep Mochila/bag/tas/Pixel/Tapestry daar komen echt de leukste ideeën voorbij.
 
 
Maar om me meteen op een tas te storten zag ik niet zo zitten, dus begon ik met een klein portemonneetje om te proberen. Hier heb ik het patroon van een kat voor gebruikt en 2 kleuren die ik nog had liggen. 
 
Meer het patroontje en info vind je in de blog van threadyarknot
 
Helaas geen foto van het eindresultaat, want al ging deze 'nieuwe' techniek mij goed af ik was niet zo tevreden over de kleurencombi en het patroontje waardoor ik na het maken van deze foto's alles heb uitgehaald.
De foto's staan al een tijdje op mijn computer, er moest nog een berichtje bij getypt worden. Ik ben nogsteeds lid van de facebookgroep maar heb nog geen idee wanneer ik mijn eerste Mochilla bag ga haken. Het staat nogsteeds op mijn 'to hook' lijstje maar daar staan nog zoveel ander dingen op. Ook ben ik er nog niet over uit welk patroon en kleuren ik dan wil gaan gebruikten.
 


Reacties

 1. Ik vind het ook een heel mooie techniek, maar soms redelijk moeilijk om de vorm en de kleuren goed te krijgen. Ook haak ik meestal veel te strak.. Succes er mee nog, want het zag er best geslaagd uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik haak ook best strak en vind de techniek ook niet tegen vallen, alleen de kleuren en het patroon wel vandaar dat ik het heb uitgehaald.
  Zoals ik schrijf ik wil nog zoveel dingen haken en een tas is best veel werk vandaar dat ik die steeds uit stel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat de kleuren tegenvielen want het ziet er wel erg mooi uit hoor.
  Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Wagenspanner vlinders ^I^

Voor mijn kleine nichtje heb ik een wagenspanner gehaakt met vlinders, ze is afgelopen zomer geboren.
De ouders zijn niet zo fan van roze, toch wilde ik het een beetje meisjesachtig houden en heb er daarom voor gekozen de lijfjes van de vlinders met lila te haken. En dit in combinatie met de stoere kleuren voor de vleugels.

Patroon vlinder
Om de wagenspanner af te maken heb ik er 2 Hartjes bij gehaakt krijgt hij precies de juiste lengte, en de blauwe hartjes kleuren mooi bij de wagen.


Op verschillende site's worden mooie houten clips voor wagenspanners aangeboden, deze heb ik besteld maar ik snap zelf toch niet echt hoe je die dan vast moet klippen. De ringen uit een speelsetje die ik al heb passen wel makkelijk. 
Toen liep ik bij de action tegen een setje mooie doorzichtige ringen aan. Deze kosten bijna niets het zijn namelijk ringen om en douchegordijn mee vast te maken. Ze werken perfect als ringen voor een wagenspanner.
Ik zal ze zelf niet als kinderspeelgoed gebruiken maar je moet …

Vlinder ^I^ knuffel haken

Dit keer heb ik een vlinder knuffel gehaakt.
De wagenspanner met vlinders was al erg leuk en daar wilde ik nu ook een knuffel bij haken. Maar dan moet je nog een patroon vinden, daar zijn er niet veel van en dan de meeste koop patronen. Maar toch is het mij gelukt, hiervoor heb ik 2 patronen gecombineerd.

Voor het lijf gebruikte ik dit Patroon de kol heb ik niet gehaakt, in plaats daarvan heb ik de nek iets verder doorgehaakt.

Voor de vleugels en de antennes op het mutsje gebruikte ik dit Patroon
Voor de bovenkant van de vleugels heb ik eerst een aantal rijen met geel gehaakt. De stipjes heb ik er later op genaaid.
Wagenspanner vlinders

Geen zin om te haken, de knuffel en wagenspanners zijn nu ook te koop
via de Facebookshop BieKado

Olifant knuffel

Met het gratis patroon van All about Ami heb ik dit schattige olifantje gehaakt.

Het is even puzzelen met hoe je de pootjes onder het lijfje krijgt maar dit is on de omschrijving duidelijk uitgelegd. Zelf vind ik het altijd erg mooi het lijfje doorloopt i.p.v. dat je de pootjes er later aan naait.
Dat naaien is ook niet mijn favoriete klusje, ik vind het altijd spannend of alles nog klopt en de oren ed. op dezelfde hoogte zitten. Vaak wordt het een aantal keren proberen, het hoeft niet perfect te zijn want het is handwerk en in de natuur is ook niet alles perfect maar hier moet op het eerste gezicht wel kloppen.

Maar hij is af en ik ben erg blij met het resultaat!

Geen zin om te haken, de knuffel is nu ook te koop via de Facebookshop BieKado