Welkom

Welkom op mijn blog, hier deel ik alles wat ik heb gehaakt met de (gratis) patronen of een link naar de patronen. Dit zijn oa. Knuffels, wagenspanner, speelgoed, cadeaus voor volwassenen en nog veel meer.

Geen zin/tijd/ervaring om zelf aan de slag te gaan? Mijn creatie's zijn ook te koop via BieKado bij Etsy

zaterdag 29 juli 2017

Zomers sjaaltje

Mijn tante had een erg fijn gereid sjaaltje met 1 groot nadeel, deze is van wol en prikt daardoor nogal. Daarom kreeg ik de vraag of het van katoen kan haken, dit is heerlijk voor in de zomer.
Onderstaand zie je al een foto van het sjaaltje en daarna wat ik probeerde te haken.
Omdat het een luchtig sjaaltje moest worden wat uitloopt in een punt ben ik begonnen met het haken van een granny square. Ik vond deze op pinterest de onderste leek mij wel geschikt.
Nadat ik het vierkantje haakte ben ik aan een punt verder gaan haken, je skipt de eerste 5 stokjes en volgt dan het patroon, daarna stop je weer 5 stokjes voor de hoek. Je haakt 2 keerlossen en volgt het patroon tot 5 stokjes voor het einde van je vorige rij. 2 keerlossen en ga zo maar door tot je de gewenste lengte hebt.
Ik heb het voorbeeld aangehouden met onderstaand resultaat. Maar dit bleek om te dragen niet zo'n succes te zijn, het lijkt wel of je met pannenlappen om je nek loopt was een van de opmerkingen. Dus paste ik het patroon aan.
Er moet een lusje in de sjaal zitten waar je een van de uiteinden doorheen haalt om te dragen, daarom heb ik op dat punt ene langere lus gehaakt en heb ik de breedte ook iets aangepast.
Mijn tante is erg blij met het resultaat, het is niet echt mijn ding dus zal ik deze sjaal niet snel nog eens haken. Wil je dit sjaaltje erg graag haken maar is mijn omschrijving wat kort en onduidelijk, dan mag je mij altijd mailen ik help je graag.

Gehaakt met LANA GROSSA COTONE PRINT 316 net ca. 1,5 bolletje en naald 3

2 opmerkingen:

  1. Leuk! Soms is het wel moeilijk hé, om zo'n specifieke opdracht te haken, en dan nog wel van een gebreid exemplaar naar een gehaakt sjaaltje te gaan.. Het is je goed gelukt, knap!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je... het begint ook altijd met een hoop proberen en uithalen. Maar uiteindelijk komt het altijd wel goed. Ben nu ook een sjaal voor mijzelf aan het haken maar voordat ik dan een geschikte steek vind is ook zo lang zoeken.

      Verwijderen

Cactus rammelaar

Ik heb al zoveel cactussen gehaakt met mijn haakpatroon en opeens kreeg ik een idee voor ene nieuw soort rammelaar is hij niet super leuk? ...