Doorgaan naar hoofdcontent

Gefeliciteerd ^ kaartjes met haakwerkjes

Voor speciale gelegenheden maak ik kaartjes met daarbij kleine haakwerkjes. Je hebt het in 1 of 2 avonden gemaakt, het ziet er erg leuk uit en het is een keer iets anders.
Hieronder een paar voorbeelden;

Voor een huwelijk een vrolijke slinger met hartjes en bloemen.

In mijn eerdere blog de link naar het hartje Voedingsketting / speelketting


Het patroon van de bloemen heb ik helaas niet gepind (op pintrest) du die ben ik even kwijt maar als je zelf zoekt vind je genoeg voorbeelden.
Als felicitatie voor een geboorte haakte ik deze visjes, waar ik daara de naam op borduurde..avi (de eerste letter kunnen jullie raden)

In mijn eerdere blog Box speeltje zee ^ haken vind je de link naar het patroon van de visjes

Update/ aanvulling  juni 2017
Een slinger met vlaggetjes past overal bij, je kan ze zo klein of groot haken als je zelf wilt.
Vlaggetjes haken


Voor een lief klein achternichtje haakte ik dit vlindertje met een klein rammeltje erin. Hier heeft ze veel meer aan dan een kaartje.. wel 2 postzegels nodig gehad maar dat maakt niet uit.
En voor een 'ouwe taart' van 50 een Cupcake

Om iemand veel geluk te wensen een klavertje vier. 

Patroon klavertje vier

Reacties

 1. Wat een leuke patroontjes allemaal. Bedankt voor het delen van je verzameling. De cupcake ga ik binnenkort maken. Erg leuk op een kaart.
  Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie! Het zijn allemaal van die leuke kleine dingen die je graag wil haken maar soms niet echt een bestemming voor hebt maar voor een kartje perfect zijn!

   Groet, Dii

   Verwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Wagenspanner vlinders ^I^

Voor mijn kleine nichtje heb ik een wagenspanner gehaakt met vlinders, ze is afgelopen zomer geboren.
De ouders zijn niet zo fan van roze, toch wilde ik het een beetje meisjesachtig houden en heb er daarom voor gekozen de lijfjes van de vlinders met lila te haken. En dit in combinatie met de stoere kleuren voor de vleugels.

Patroon vlinder
Om de wagenspanner af te maken heb ik er 2 Hartjes bij gehaakt krijgt hij precies de juiste lengte, en de blauwe hartjes kleuren mooi bij de wagen.


Op verschillende site's worden mooie houten clips voor wagenspanners aangeboden, deze heb ik besteld maar ik snap zelf toch niet echt hoe je die dan vast moet klippen. De ringen uit een speelsetje die ik al heb passen wel makkelijk. 
Toen liep ik bij de action tegen een setje mooie doorzichtige ringen aan. Deze kosten bijna niets het zijn namelijk ringen om en douchegordijn mee vast te maken. Ze werken perfect als ringen voor een wagenspanner.
Ik zal ze zelf niet als kinderspeelgoed gebruiken maar je moet …

Vlinder ^I^ knuffel haken

Dit keer heb ik een vlinder knuffel gehaakt.
De wagenspanner met vlinders was al erg leuk en daar wilde ik nu ook een knuffel bij haken. Maar dan moet je nog een patroon vinden, daar zijn er niet veel van en dan de meeste koop patronen. Maar toch is het mij gelukt, hiervoor heb ik 2 patronen gecombineerd.

Voor het lijf gebruikte ik dit Patroon de kol heb ik niet gehaakt, in plaats daarvan heb ik de nek iets verder doorgehaakt.

Voor de vleugels en de antennes op het mutsje gebruikte ik dit Patroon
Voor de bovenkant van de vleugels heb ik eerst een aantal rijen met geel gehaakt. De stipjes heb ik er later op genaaid.
Wagenspanner vlinders

Geen zin om te haken, de knuffel en wagenspanners zijn nu ook te koop
via de Facebookshop BieKado

Olifant knuffel

Met het gratis patroon van All about Ami heb ik dit schattige olifantje gehaakt.

Het is even puzzelen met hoe je de pootjes onder het lijfje krijgt maar dit is on de omschrijving duidelijk uitgelegd. Zelf vind ik het altijd erg mooi het lijfje doorloopt i.p.v. dat je de pootjes er later aan naait.
Dat naaien is ook niet mijn favoriete klusje, ik vind het altijd spannend of alles nog klopt en de oren ed. op dezelfde hoogte zitten. Vaak wordt het een aantal keren proberen, het hoeft niet perfect te zijn want het is handwerk en in de natuur is ook niet alles perfect maar hier moet op het eerste gezicht wel kloppen.

Maar hij is af en ik ben erg blij met het resultaat!

Geen zin om te haken, de knuffel is nu ook te koop via de Facebookshop BieKado