Welkom

Welkom op mijn blog, hier deel ik alles wat ik heb gehaakt met de (gratis) patronen of een link naar de patronen. Dit zijn oa. Knuffels, wagenspanner, speelgoed, cadeaus voor volwassenen en nog veel meer.

Geen zin/tijd/ervaring om zelf aan de slag te gaan? Mijn creatie's zijn ook te koop via BieKado bij Etsy

donderdag 19 april 2018

Hello spring ^ lente sjaal


Ik had nog 3 bollen blauw Lucie garen van de Wibra (50% katoen en 50% acryl) liggen en moest daarbij nog opzoek naar een patroon.
Eerder haakte ik al met dit type garen in een ander kleur de driehoekjes sjaal het haakt heerlijk en vloelt ook erg fijn aan .. jammer dat ze het maar tijdelijk verkocht hebben...

Maar goed ik ging dus opzoek naar een patroon, op Facebook zag ik een mooi voorbeeld van de vijfkleurensjaal van by claire. Die wilde ik weleens proberen en het bleek erg mooi te zijn bij dit garen.
Het patroon haakt heerlijk weg en buitenom de niet zo standaard steken die je zo onder de knie hebt hoef je niet goed op te letten. Ik tel niet altijd mijn steken en wat bij de driekhoejessjaal ervoor zorgde dat ik soms een stukje moet uithaken. Bij deze sjaal was dit gelukkig niet het geval (al had ik natuurlijk ook geleerd en telde ik iets vaker tussendoor mijn steken).


Het kleurverloop van deze bollen is iets voorspelbaarder dan bij mijn eerdere project maar dit neemt niet weg dat het erg mooi is geworden, niet in 5 kleuren zoals by claire.
Ook had ik het idee dat de 2e bol precies andersom is opgerold dan de 1e.

1 opmerking:

  1. Superleuke sjaal! Goed draagbaar denk ik! En ja, dat heb ik ook eens gehad met Fenna, dat het kleurverloop van 2 bolletjes net andersom was. Maar dat is niet zo erg, dat is ook mooi, zeker bij een sjaal.

    BeantwoordenVerwijderen

Cactus rammelaar

Ik heb al zoveel cactussen gehaakt met mijn haakpatroon en opeens kreeg ik een idee voor ene nieuw soort rammelaar is hij niet super leuk? ...