Doorgaan naar hoofdcontent

Inktvisje/ vogeltjes

Ik heb al een mini inktvisje gemaakt en wilde graag een iets grotere maken. Zo kwam ik op de site van kleine-inktvisjes

Nooit gedacht dat en gehaakt knuffeltje couveuse kindjes kan helpen. 
Mijn zoontje is niet te vroeg geboren maar wel fan van zijn inktvisje, hij vind het fijn om iets in zijn handje te hebben tijdens het wandelen en daar zijn de tentakels geschikt voor. De wagenspanner is nog niet echt in gebruik maar het inktvisje is een van zijn eerste speelgoedjes.


Deze foto is van hoe het inktvisje er nu uit ziet, na ongeveer een jaar gebruik en wassen. 


Omdat mijn zoontje het inktvisje zo vind wilde ik deze ook voor mijn neefje of nichtje maken die deze zomer is geboren, inmiddels ben ik trotse tante van en nichtje maar tijdens het haken was dit nog niet bekend.

Toevallig kwam ik nog een initiatief tegen; earlybirds fotografie dit ontwerp wilde ik ook proberen.

Nu heeft mijn zoontje een inktvisje en mijn nichtje een vogeltje.
 

En nog een inktvisje als kraamcadeautje


Van beide initiatieven mag je de ontwerpen of de gehaakte producten niet verkopen, lenen voor eigen gebruik mag wel tenminste daar ben ik vanuit gegaan en dan kan je ook even oefenen voor als je ze gaat doneren.

Haken voor de stichting staat altijd nog ergens op mijn ^to hook^ lijstje maar er komt ook steeds iets anders voorbij.  Afgelopen week ben ik gestart en in 3 avonden haak je toch een vogeltje en een Nicu (voor hele kleine kindjes).
 

Ik ben fan van zoete kleurtjes maar daar is mijn nichtje (eigenlijk haar ouders) niet zo fan van en voor mijn zoontje ook niet echt gepast. De Nicu heb ik gebruikt om helemaal los te gaan J hopelijk kan ik er iemand blij mee maken.
  


Kennen jullie deze initiatieven?

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Wagenspanner vlinders ^I^

Voor mijn kleine nichtje heb ik een wagenspanner gehaakt met vlinders, ze is afgelopen zomer geboren.
De ouders zijn niet zo fan van roze, toch wilde ik het een beetje meisjesachtig houden en heb er daarom voor gekozen de lijfjes van de vlinders met lila te haken. En dit in combinatie met de stoere kleuren voor de vleugels.

Patroon vlinder
Om de wagenspanner af te maken heb ik er 2 Hartjes bij gehaakt krijgt hij precies de juiste lengte, en de blauwe hartjes kleuren mooi bij de wagen.


Op verschillende site's worden mooie houten clips voor wagenspanners aangeboden, deze heb ik besteld maar ik snap zelf toch niet echt hoe je die dan vast moet klippen. De ringen uit een speelsetje die ik al heb passen wel makkelijk. 
Toen liep ik bij de action tegen een setje mooie doorzichtige ringen aan. Deze kosten bijna niets het zijn namelijk ringen om en douchegordijn mee vast te maken. Ze werken perfect als ringen voor een wagenspanner.
Ik zal ze zelf niet als kinderspeelgoed gebruiken maar je moet …

Vlinder ^I^ knuffel haken

Dit keer heb ik een vlinder knuffel gehaakt.
De wagenspanner met vlinders was al erg leuk en daar wilde ik nu ook een knuffel bij haken. Maar dan moet je nog een patroon vinden, daar zijn er niet veel van en dan de meeste koop patronen. Maar toch is het mij gelukt, hiervoor heb ik 2 patronen gecombineerd.

Voor het lijf gebruikte ik dit Patroon de kol heb ik niet gehaakt, in plaats daarvan heb ik de nek iets verder doorgehaakt.

Voor de vleugels en de antennes op het mutsje gebruikte ik dit Patroon
Voor de bovenkant van de vleugels heb ik eerst een aantal rijen met geel gehaakt. De stipjes heb ik er later op genaaid.
Wagenspanner vlinders

Geen zin om te haken, de knuffel en wagenspanners zijn nu ook te koop
via de Facebookshop BieKado

Olifant knuffel

Met het gratis patroon van All about Ami heb ik dit schattige olifantje gehaakt.

Het is even puzzelen met hoe je de pootjes onder het lijfje krijgt maar dit is on de omschrijving duidelijk uitgelegd. Zelf vind ik het altijd erg mooi het lijfje doorloopt i.p.v. dat je de pootjes er later aan naait.
Dat naaien is ook niet mijn favoriete klusje, ik vind het altijd spannend of alles nog klopt en de oren ed. op dezelfde hoogte zitten. Vaak wordt het een aantal keren proberen, het hoeft niet perfect te zijn want het is handwerk en in de natuur is ook niet alles perfect maar hier moet op het eerste gezicht wel kloppen.

Maar hij is af en ik ben erg blij met het resultaat!

Geen zin om te haken, de knuffel is nu ook te koop via de Facebookshop BieKado