Doorgaan naar hoofdcontent

Voedingsketting / speelketting

Ik heb weleens gehoord dat een voedingsketting erg goed werkt dus die wilde ik ook een haken. Voor wie het niet kent dit is een ketting die je draag oa. Bij het geven van borstvoeding, je kindje kan lekker zo lekker drinken en een beetje spelen in de hoop dat er geen andere prikkels zijn aandacht afleiden.
Maar ook als je geen borstvoeding geeft kan hij goed uitkomen, als je kindje op schoot zit en toch wil spelen ergens in de wachtkamer of op een verjaardag. Zo hoef je niet te bukken om het speelgoed op te rapen.

Op internet ben ik een paar voorbeelden tegengekomen maar de meeste zonder patroon, dus zelf maar iets geprobeerd.

Ik haakte en hartje, een vlinder, een wolkje en een zwarte kattenkop.


Onderstaand de patronen;
Hartje
Wolkje
Vlinder
De zwarte kat heb ik zelf iets geprobeerd, resultaat vind ik niet te goed gelukt om hier te delen.De ketting is een succes alleen niet bij het voeden. Hij hangt tegenwoordig boven het aankleedkussen zodat het tijdens het verschonen mee gespeeld kan worden, het is een uitdaging geworden om hem zelf van het haakje te hengelen.Laat je kindje nooit alleen met een ketting ook niet voor een paar sec. Als je kindje op schoot zit is dit niet het geval en ook tijdens het verschonen niet.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Wagenspanner vlinders ^I^

Voor mijn kleine nichtje heb ik een wagenspanner gehaakt met vlinders, ze is afgelopen zomer geboren.
De ouders zijn niet zo fan van roze, toch wilde ik het een beetje meisjesachtig houden en heb er daarom voor gekozen de lijfjes van de vlinders met lila te haken. En dit in combinatie met de stoere kleuren voor de vleugels.

Patroon vlinder
Om de wagenspanner af te maken heb ik er 2 Hartjes bij gehaakt krijgt hij precies de juiste lengte, en de blauwe hartjes kleuren mooi bij de wagen.


Op verschillende site's worden mooie houten clips voor wagenspanners aangeboden, deze heb ik besteld maar ik snap zelf toch niet echt hoe je die dan vast moet klippen. De ringen uit een speelsetje die ik al heb passen wel makkelijk. 
Toen liep ik bij de action tegen een setje mooie doorzichtige ringen aan. Deze kosten bijna niets het zijn namelijk ringen om en douchegordijn mee vast te maken. Ze werken perfect als ringen voor een wagenspanner.
Ik zal ze zelf niet als kinderspeelgoed gebruiken maar je moet …

Vlinder ^I^ knuffel haken

Dit keer heb ik een vlinder knuffel gehaakt.
De wagenspanner met vlinders was al erg leuk en daar wilde ik nu ook een knuffel bij haken. Maar dan moet je nog een patroon vinden, daar zijn er niet veel van en dan de meeste koop patronen. Maar toch is het mij gelukt, hiervoor heb ik 2 patronen gecombineerd.

Voor het lijf gebruikte ik dit Patroon de kol heb ik niet gehaakt, in plaats daarvan heb ik de nek iets verder doorgehaakt.

Voor de vleugels en de antennes op het mutsje gebruikte ik dit Patroon
Voor de bovenkant van de vleugels heb ik eerst een aantal rijen met geel gehaakt. De stipjes heb ik er later op genaaid.
Wagenspanner vlinders

Geen zin om te haken, de knuffel en wagenspanners zijn nu ook te koop
via de Facebookshop BieKado

Olifant knuffel

Met het gratis patroon van All about Ami heb ik dit schattige olifantje gehaakt.

Het is even puzzelen met hoe je de pootjes onder het lijfje krijgt maar dit is on de omschrijving duidelijk uitgelegd. Zelf vind ik het altijd erg mooi het lijfje doorloopt i.p.v. dat je de pootjes er later aan naait.
Dat naaien is ook niet mijn favoriete klusje, ik vind het altijd spannend of alles nog klopt en de oren ed. op dezelfde hoogte zitten. Vaak wordt het een aantal keren proberen, het hoeft niet perfect te zijn want het is handwerk en in de natuur is ook niet alles perfect maar hier moet op het eerste gezicht wel kloppen.

Maar hij is af en ik ben erg blij met het resultaat!

Geen zin om te haken, de knuffel is nu ook te koop via de Facebookshop BieKado