Welkom

Welkom op mijn blog, hier deel ik alles wat ik heb gehaakt met de (gratis) patronen of een link naar de patronen. Dit zijn oa. Knuffels, wagenspanner, speelgoed, cadeaus voor volwassenen en nog veel meer.

Geen zin/tijd/ervaring om zelf aan de slag te gaan? Mijn creatie's zijn ook te koop via BieKado bij Etsy

zaterdag 3 februari 2018

Poezen sjaal

De sjaal is al een tijdje in gebruik alleen moest ik er nog een berichtje over typen om hem met jullie te delen. Voor de winter haakte ik deze sjaal voor mijn zoontje, ik heb de uiteinde aan elkaar genaaid waardoor het een kolsjaal is geworden.Het was even kijken wel patroon in zal gaan gebruiken want een effen sjaal vind ik zo saai maar de jas is ookal best druk. Omdat jij fan is van katten (zie Dit berichje) en ik ook en dit patroon zo graag nog een keer wilde proberen is dit hem geworden en het resultaat is erg leuk.

Ik heb een ketting gehaakt in de lengte die de sjaal moet worden en daarmee ben ik gestart. zoveel tellen is niet mijn ding dus ik pruts wel wat op het einde als ik net niet uitkom met het patroon en toevallig had ik geluk en was dit niet nodig.
Ik gebruikte de babysoft van de zeeman in blauw en grijs op naald 3mm (denk ik, het is even geleden dus ik kan ernaast zitten.)
en dit patroon, er staat niet bij hoe je moet eindigen dus zal ik nog even uitleggen hoe ik dit heb gedaan. je eindigt met de 1e rij van een nieuwe kleur anders is het laatste hoofdje niet 'af' deze haak je volgens patroon alleen de losse tussen de 2 stokjes sla je over. Je haakt dus in de losse van de vorige toer 4 stokjes en dan dropstitch zoals in het patroon staat.

Op de randen heb ik nog een randje vaste in het blauw gehaakt en deze aan elkaar genaaid, ikzelf vind het altijd meer storend al een patroon net niet lekker doorloopt i.p.v dat het doorbroken wordt met een blauwe streep.

2 opmerkingen:

  1. Ik ben ook fan van katten :-) En van deze sjaal! Leuk motiefje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Hij is ook erg fijn en komt de komende week nog goed van pas

      Verwijderen

Cactus rammelaar

Ik heb al zoveel cactussen gehaakt met mijn haakpatroon en opeens kreeg ik een idee voor ene nieuw soort rammelaar is hij niet super leuk? ...