Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuws ^ iets anders dan haken

Iets anders dan haken, heel bijzonder want wij verwachten ons 2e kindje! 

 
Laatst hebben wij een verjaardag gevierd en was dit een mooie gelegenheid om het grote nieuws te vertellen en om iedereen tegelijkertijd te verassen heeft de kleine man de eer gehad het grote nieuws te brengen.
 
Op internet zijn veel spullen met leuke teksten te bestellen oa.:
 
Om eerlijk te zijn waren we gewoon te laat met bestellen en heb ik daarom iets anders moeten verzinnen. En toen heb ik zelf maar iets geprobeerd.
Eerst heb ik de tekst op de computer uitgetypt in de lettertypen die ik zocht, en daarna uitgeprint ff uitzoeken wat de juiste maat is voor het shirt.
Daarna heb ik de letters op doorschijnend papier overgetrokken.
En zo door het papier en het shirt heen gestikt zodat ik precies de lijntjes heb kunnen volgen.
Dan nog even het papier tussen de letters uitpluizen en het staat erop.
 
 
Ik heb best een grove naald gebruikt hierdoor zitten er wel kleine gaatjes in het shirt en moet je dus eigenlijk alles in een keer goed steken. De kwaliteit is dus niet super maar na een paar keer dragen en wassen staat alle tekst nog op het shirt en ziet het er nog netjes uit. Dit had ik eigenlijk niet verwacht, ik zal het ook niet op deze manier doen als je het shirt echt vaak wil gaan dragen.
 
Ik ben erg blij met het resultaat en iedereen was erg verrast met het groten nieuws.
 

ps. zoals ik in dit berichtje heb aangegeven ben ik gestart met haken toen ik zwanger was van mijn 1e kindje, de gehaakte werkjes heb ik gefotografeerd en publiceer ik op mijn blog. Mijn blog ben ik pas na ca. een jaar begonnen, anders lijkt het wel of ik erg snel weer zwanger ben.

Reacties

  1. Proficiat!!!! Ik wens je een zalige zwangerschap en alvast een vlotte bevalling toe!! Wat een superfijn nieuws!
    Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Wagenspanner vlinders ^I^

Voor mijn kleine nichtje heb ik een wagenspanner gehaakt met vlinders, ze is afgelopen zomer geboren.
De ouders zijn niet zo fan van roze, toch wilde ik het een beetje meisjesachtig houden en heb er daarom voor gekozen de lijfjes van de vlinders met lila te haken. En dit in combinatie met de stoere kleuren voor de vleugels.

Patroon vlinder
Om de wagenspanner af te maken heb ik er 2 Hartjes bij gehaakt krijgt hij precies de juiste lengte, en de blauwe hartjes kleuren mooi bij de wagen.


Op verschillende site's worden mooie houten clips voor wagenspanners aangeboden, deze heb ik besteld maar ik snap zelf toch niet echt hoe je die dan vast moet klippen. De ringen uit een speelsetje die ik al heb passen wel makkelijk. 
Toen liep ik bij de action tegen een setje mooie doorzichtige ringen aan. Deze kosten bijna niets het zijn namelijk ringen om en douchegordijn mee vast te maken. Ze werken perfect als ringen voor een wagenspanner.
Ik zal ze zelf niet als kinderspeelgoed gebruiken maar je moet …

Vlinder ^I^ knuffel haken

Dit keer heb ik een vlinder knuffel gehaakt.
De wagenspanner met vlinders was al erg leuk en daar wilde ik nu ook een knuffel bij haken. Maar dan moet je nog een patroon vinden, daar zijn er niet veel van en dan de meeste koop patronen. Maar toch is het mij gelukt, hiervoor heb ik 2 patronen gecombineerd.

Voor het lijf gebruikte ik dit Patroon de kol heb ik niet gehaakt, in plaats daarvan heb ik de nek iets verder doorgehaakt.

Voor de vleugels en de antennes op het mutsje gebruikte ik dit Patroon
Voor de bovenkant van de vleugels heb ik eerst een aantal rijen met geel gehaakt. De stipjes heb ik er later op genaaid.
Wagenspanner vlinders

Geen zin om te haken, de knuffel en wagenspanners zijn nu ook te koop
via de Facebookshop BieKado

Olifant knuffel

Met het gratis patroon van All about Ami heb ik dit schattige olifantje gehaakt.

Het is even puzzelen met hoe je de pootjes onder het lijfje krijgt maar dit is on de omschrijving duidelijk uitgelegd. Zelf vind ik het altijd erg mooi het lijfje doorloopt i.p.v. dat je de pootjes er later aan naait.
Dat naaien is ook niet mijn favoriete klusje, ik vind het altijd spannend of alles nog klopt en de oren ed. op dezelfde hoogte zitten. Vaak wordt het een aantal keren proberen, het hoeft niet perfect te zijn want het is handwerk en in de natuur is ook niet alles perfect maar hier moet op het eerste gezicht wel kloppen.

Maar hij is af en ik ben erg blij met het resultaat!

Geen zin om te haken, de knuffel is nu ook te koop via de Facebookshop BieKado